Αναζήτηση
  • YouSmile

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ενημερώθηκε: 20 Νοε 2020


Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα παιδιά-εθελοντές του παρέδωσαν τις προτάσεις-θέσεις τους και έλαβαν την στήριξή του στην καμπάνια 302010.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων ως ισότιμοι και ενεργοί πολίτες. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχουμε χρέος και ως Πολιτεία -και εγώ θα το διακηρύσσω και υπό την ιδιότητά του Προέδρου της Δημοκρατίας- να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα του παιδιού, και κυρίως να σας δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχετε από πολύ νωρίς. Στο κάτω-κάτω το μέλλον σάς ανήκει»

46 προβολές0 σχόλια

Τι είναι το YouSmile?

Το YouSmile είναι το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Το YouSmile αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες εθελοντές στόχος των οποίων είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού. Τα παιδιά εθελοντές συμμετέχουν σε πλήθος δράσεων για να βοηθήσουν παιδιά σε ανάγκη.

 

Παράλληλα, πραγματοποιούν καμπάνιες ευαισθητοποίησης  και ενημέρωσης του κόσμου προωθώντας παράλληλα το θεμελιώδες  δικαίωμα όλων των παιδιών να ακουστεί η φωνή τους  και οι απόψεις τους να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους ενήλικες.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού"

YouSmile

τηλ. 210 76 09 550

email yousmile@hamogelo.gr

Σπύρου Λούη 15 Μαρούσι

Επικοινωνία